Zorgboerderij Bij de Hoeve

Stichting Bij de Hoeve is een kleinschalige zorginstelling midden in de Peel. Bij de Hoeve biedt dagbesteding, (logeer)opvang en daarnaast individuele (ambulante) begeleiding voor kinderen met psychiatrische problematiek en/of licht verstandelijke beperking vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Het logeerhuis bevindt zich in een bosrijke omgeving in de Peelgemeente. De kinderen verblijven voor dagbesteding en/of opvang in een woonsituatie en worden gestimuleerd in zowel sociale, emotionele als persoonlijke ontwikkeling. De begeleiding betreft het aanleren van vaardigheden voor het dagelijks leven. Hierdoor is de begeleiding vaak individueel van aard.

Het team, onder verantwoordelijkheid van Gert-Jan Altink, is allen pedagogisch geschoold. Gert-Jan Altink zelf heeft ook een pedagogische opleiding gevolgd aan de hogeschool om vervolgens aan de universiteit zich nog verder te verdiepen in de ontwikkeling van het kind.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum stoornis
  • Psychiatrie
  • Verstandelijke beperking

Leeftijd


  • Kinderen (4 - 17 jr)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Begeleiding Individueel
  • Dagbesteding

Activiteiten

Op Bij de Hoeve is van alles te doen. Middels een gestructureerd dagritme en afhankelijk van ieders mogelijkheden en interesses worden uiteenlopende activiteiten aangeboden met als doel het maken van plezier, ontspannen en gezellig samenzijn welke een positieve stimulans hebben voor de ontwikkeling van het kind.

Het functioneren in de gewone wereld leert het kind het best in de gewone wereld. Maar dan wel in een huiselijke sfeer en omgeving die de structuur, stabiliteit en basisveiligheid biedt die nodig is om zich optimaal te kunnen ontwikkelen met intensieve begeleiding.