Zorgboerderij Kiplekker

Zorgboerderij “Kiplekker” is een kleinschalige zorgboerderij aan de rand van Reusel. De zorgboerderij is gestart in 2011 op het al bestaande pluimveebedrijf. Daarnaast zijn er ook hobbydieren zoals koeien, paarden, geiten, katten, honden, konijnen en cavia’s.

Op onze zorgboerderij willen wij goed voor onze dieren zorgen. Daarbij is ook veel ruimte voor eigen invulling. Voor iedereen kan de dag op een andere manier ingevuld worden. De één is graag fulltime aan het werk, de ander heeft graag wat vrije tijd om zelf wat dingen te ondernemen. De één zorgt graag voor de dieren, de ander vindt het heerlijk om zich uit te leven in de tuin of speelt graag buiten. We proberen zo goed mogelijk naar ieders wensen te luisteren en hier op in te spelen.

Verder willen we graag samen met de hulpboeren werken aan leerdoelen. Soms zijn we hier heel bewust mee bezig, soms gebeurt dit spelenderwijs. Ook proberen we enige verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Zo is het belangrijk dat de dieren een schoon verblijf hebben en dat ze van de juiste voeding worden voorzien. Daarbij is er dagelijks ruimte voor eigen invulling en spontane acties.

Hulp op maat

Onze Zorgboerderij is gespecialiseerd in hulp voor specifieke doelgroepen, leeftijden en zorgvragen. Neem voor meer informatie contact op.

Doelgroep


  • Autisme Spectrum stoornis
  • Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Verstandelijke beperking

Leeftijd


  • Kinderen (4 - 17 jr)
  • Volwassenen (18 - 65 jr)

Zorgvraag

Onze begeleiders staan altijd voor u klaar.

  • Arbeidsmatige Dagbesteding
  • Dagbesteding

Activiteiten

Pluimvee: ondersteunen van de boer en boerin tijdens het rapen van de eieren, eieren sorteren, eieren wegbrengen naar onze eigen “winkel”.

Dierverzorging: voer halen, voeren, knuffelen, hokken uitmesten, hokken opstrooien, dieren verzetten, borstelen, vertroetelen.

Tuin: zaaien, oogsten, onkruid wieden, mooi maken.

Ontspanning: vliegers maken, vogelhuisjes, voederhuisjes, wandelen, hutten bouwen, taart bakken, dieren knuffelen, eigen invulling, trampoline springen, naar de bossen, bowlen, speelbos en nog veel meer.

Kluswerkzaamheden: onderhoud van materialen, repareren van speelgoed, repareren van kleine machines.

Winkel: inpakken en afwegen van uien en aardappelen, maken van kaartjes, magazijn bevoorraden, automaat bijvullen.